Webáruház keresőoptimalizálás pár lépésben

Webáruház keresőoptimalizálás pár lépésben

A webáruházak egyik legfontosabb oldalának tekinthető a kategóriaoldal, hiszen ezen oldalakra összpontosulnak a hasonló tematikával rendelkező aloldalak. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a kategória oldalon sok egymáshoz hasonló terméket tudnak megtekinteni a látogatók. SEO tekintetében az ilyen kategória oldalakat silóknak nevezzük, mivel minden tartalom szorosan egy kulcsszóhoz, egy adott terméktípushoz kapcsolódik.

Miért jó ez logikailag?

Ha a látogató erre az oldalra kerül, akkor ki tudja választani a termékeid közül a számára tetsző terméket. Azaz nem egy termék esetében hoz döntést, mint a termékaloldalak esetében, hanem egy egész csoportból választhatja ki, több típusból a neki tetsző termék egyedet. Tehát a látogatónak segítséget nyújtunk az ilyen aloldalak használatával.

Miért jó ez nekünk?

Mivel logikailag a kategória aloldalon azonos tartalmak találhatóak ezért ha kereső tekintetében ezt az oldalt akarjuk erősíteni, akkor azzal a többi termék aloldalunkat is erősítjük. Hiszen a látogató ide fog érkezni magasabb számban, majd innen megy tovább az egyes termék aloldalakra, és böngészik míg meg nem találja a kedvencét.

Mire figyelj oda webáruházad keresőoptimalizálásnál?

A legfontosabb maga a kategória név, ezért mielőtt ezt meghatározod légy körültekintő. Milyen rokonértelmű szavakkal, szinonimakkal lehet kifejezni az adott szavadat? Nézd meg, hogy ezen változatokból a célcsoportod mit használ legtöbbször. Ezt egyszerűen meg fogod tudni tenni a Google Adwords kulcsszókereső rendszerében. Ha már tudod, hogy mely kifejezés lesz a célravezető, akkor tudni fogod a további tartalomfejlesztési irányaidat is.

A másik nagyon fontos ebben az esetben, hogy a leírást add meg az adott oldalhoz. Legyen szöveg az aloldalon, hiszen a látogatóknak jelentős segítséget adhat, valamint a google rangsorolása is ezen fog múlni. Azt pedig mindannyian tudjuk, hogy ha organikus helyezésünk az első oldal elején található akkor a látogatók sem fognak elmaradni a webáruházunkból. Ha nem adjuk meg ezt a leírást, akkor viszont jelentősen nehezebb helyzetből fogjuk várni a jó helyezéseket. A témakör elsőre bonyolultnak tűnik pedig egyáltalán nem az. Viszont jelentős hatással van az árbevételedre ezért célszerű szakemberekkel konzultálni mielőtt belevágnál. Vagy adott esetben megbízni egy profi szakembert, aki ezzel foglalkozik és tapasztaltabb.

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük