Konyhabútor - szép bútort szeretnél?

Konyhabútor – szép bútort szeretnél?

Szeretnéd, ha konyhád a lakás ékessége legyen? Szeretnél, egy olyan szép bútort, melyet minden vendéged megcsodál? Nos a szép és a szépség az mindenkinek az ízlésétől függően relatív. De akadnak olyan irányok, melyekkel mindenképpen érdemes, hogy tisztában legyünk.

Konyhabútor készítés irányai

A konyhabútorunk megtervezésének első körben a rendelkezésre álló teret kell megvizsgálnunk. A nagyobb helységek esetében a színeket is varriálhatjuk, akár több színnel is tervezhetünk, még adott esetben sötétebb árnyalatokkal is. Arra azonban érdemes figyelni, hogy a konyhánk kialakítása során ne csak egy színt válasszunk, hiszen az egszínű megoldások nem minden stílusnak állnak jól. Tehát érdemes lehet legalább kettő színt kiválasztanunk, melyek akár lehetnek az ajtófront színe, a munkalap színe, vagy a padló, fal színe.  Az ajtófront színe lesz a legdominánsabb, mert ez lesz a leginkább meghatározó a konyhabútorunk esetében. A munkalap és a padló színét igyekezzünk, hogy harmonizáljanak egymással. A fal bevonata, akár csempe, akár más anyag színe a munkalappal, padlóval is harmonizálhat.

Kisebb konyha esetében nézzük meg, hogy mennyi fény jut a  helységbe. Ha kevesebb fény jut konyhánkba, akkor célszerű világosabb járólappal, csempével dolgozni és összességében sem célszerű a sötét színek használata. Azaz ekkora az ajtófrontok és a munkalap világosabb színe több fényt fog visszaverni és barátságosabb, világosabb lesz az összhatás, mintha sötét színekkel dolgoznánk, melyek inkább elnyelik a fényt.

Ha nem tudjuk, hogyan is induljunk neki a tervezésnek sincs probléma. Sokan szoktak lakberendező, vagy bútorasztalos segítséget kérni ebben az esetben, hiszen hosszú távra készítendő bútorrol van szó, mely éveken keresztül lesz életünk része. Ha egyedi bútort készíttetünk, akkor amúgy is lehetőségünk van ezen variációk megadására, illetve segítséggel és szakértői tanácsokkal álmodhatjuk meg leendő konyhánk kinézetét. A konyhabútor tervezése igencsak összetett és tapasztalatot igénylő feladat, ezért a legtöbb esetben jobb, ha inkább a szakértőkre bízzuk és csak az igényeinket kalkuláltatjuk bele atervezési folyamatba. Az imént linkelt csapat 17 éve teszi ezt a megrendelőik nagy megelégedettségére. Válaszd őket bizalommal.