Ha zenét hallgatunk, vajon intenzívebben tudunk edzeni?

Amikor mindenhol az egészséges életmódod hirdetik, már nekünk is feltűnik, hogy bizony a tavalyi nadrág már nem feltétlenül jó, és az övet is 2 lyukkal kijjebb kell engedni. Ezért elhatározzuk, hogy elkezdünk mozogni. Az interneten számos fejlesztő, oktató videó van arról, hogy pontosan mit is kell csinálnunk ahhoz, hogy jobb formába kerüljünk.

Veszünk egy kondibérletet, vagy csak simán a szabadba megyünk, ha jó idő van, és elkezdünk mozogni. Ehhez kiváló kiegészítő lehet egy okosóra, mp3 lejátszó meg egy kényelmes fülhallgató, és kezdődhet is a zsírégetés. Nagyon sok tanulmányt végeztek azzal kapcsolatban, hogy vajon hasznos-e, ha edzés közben szól a fülünkben a zene. Mindenképpen hasznos lehet, hiszen egy ütemes zene serkentheti az energiánkat, gyorsabban futhatunk, vagy jobban felpöröghet a pulzusunk, ezáltal több zsírt égetünk. Sokféle eszköz áll rendelkezésünkre, lehet vezetékes, vagy vezeték nélküli.

Sokan utóbbi mellett teszik le a voksukat, hiszen mivel nincs kábele, így nem kell bajlódni vele, nem tud beakadni semmibe, kényelmesebb vele a mozgás. Nem árt, ha minél ritmusosabb zenéket választunk, hiszen egy lassú zenére mi is belassulunk, kisebb teljesítmény számon pörgünk. Ki kell kapcsolni teljesen az agyunkat, a zenére és a futásra koncentrálni, és figyeljük meg, szinte heteken belül már látszódni is fog az eredmény.