Közlemény

Molnár Annamária írásos kérésére a Kocsis Máté galérianegyedet tervez a Józsefvárosba című bejegyzésünkben használt fényképet, melyen Halász János volt kulturális államtitkár, Kocsis Máté józsefvárosi polgármester, Molnár Annamária és galériájának egy munkatársa közösen látható, eltávolítottuk. Ezt a képmáshoz való jog alapján tettük.

A képsorozat azon részeit, melyeken Molnár is látható, (szintén saját kérésére) törölték a kocsismate.hu és a jozsefvaros.hu oldalak is.

A képek akkor készültek, amikor Kocsis és Halász 2014 szeptemberében meglátogatták a Molnár Ani Galériát. Ezen cikk szerint a galérianegyed ötlete itt és ekkor került elő először, így adekvát illusztrációnak tartottuk ezen képek közül válogatnunk saját írásunkhoz is.

Molnár kérése természetesen furcsa, különösen annak tekintetében, hogy a képek 9 hónapja elérhetőek az interneten, továbbá a több tízezres példányszámban megjelenő, ingyenes Józsefváros című önkormányzati lap a polgármesteri látogatásról szóló írásában is közölt egy képet az említett sorozatból.

Igazság szerint nem érdekel minket annyira ez a történet, hogy ezen problémázzunk. Molnárnak joga van levetetni a képeket, mi pedig levesszük. Helyettük két Derkovits-képet tettünk be illusztrációnak. Őt nagyon szeretjük.