600 milliót és ingatlant kap a Kogart az EMMI-től

Műkritikusok, művészeti szakemberek tiltakoznak nyílt levélben Hiller István kulturális és oktatási miniszternél amiatt, hogy a tárca bejelentette, a KOGART (Kovács Gábor Művészeti Alapítvány) hazai vállalatok bevonásával létrejövő kortárs művészeti gyűjteményépítési akcióját közpénzzel támogatja.

Idézet egy 2008-as hvg.hu cikkből, csak akkor a Kogart 50 millió forintot kapott az államtól, most pedig évi 200-at és egy ingatlant fog. Ezért linkelem a 2008. április 5-i bojkott felhívást, ha egyáltalán van ember, aki eddig járt oda.

bojkott

Itt pedig a kapcsolódó fejezet a Magyar Közlöny 2014. december 30-i számából:

A Kormány 1852/2014. (XII. 30.) Korm. határozata
a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány (KOGART) támogatása érdekében szükséges intézkedésekről

A Kormány
1. felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy a Kovács Gábor Művészeti Alapítvánnyal (a továbbiakban: Alapítvány) együttműködésben intézkedjen az  Alapítvány gyűjteményének bemutatására alkalmas, állami vagyonba tartozó, budapesti, belvárosi ingatlan(ok) feltérképezése érdekében, tegyen javaslatot a  megfelelő ingatlan Alapítvány használatába adására és erről tájékoztassa a Kormányt;
Felelős: nemzeti fejlesztési miniszter
Határidő: 2015. január 31.
2. felhívja az emberi erőforrások miniszterét és a nemzetgazdasági minisztert, hogy gondoskodjanak az 1. pontban írt ingatlan üzemeltetéséhez és az Alapítvány programjainak megvalósításához a 2015–2017. években évi 200,0 millió forintnak az Emberi Erőforrások Minisztériuma fejezetben történő rendelkezésre állásáról.
Felelős: emberi erőforrások minisztere
nemzetgazdasági miniszter
Határidő: a kiadások felmerülésének ütemében
Orbán Viktor s. k.,
miniszterelnök

You may also like...