Marina Abramović ennél még nem volt kínosabb

A brazília foci vb idején jött ki a videó, melyben Marina Abramović és az Adidas a hatékony munka titkát tárja elénk. Nem is értem, hogy nem bukkantam rá eddig.

Különösen hasznos lehet ez az alig 3 perces oktatófilm nekünk, magyaroknak is, hiszen mi is egy olyan ,,munkaalapú társadalomban” fogunk hamarosan élni, mint amilyenben az Adidas már ,,sikerrel” foglalkoztat tízezreket.

A ,,kollaboratív film”, ahogy az Adidas nevezi, 3 különböző csoporton keresztül vizsgálja, hogy milyen munkamegosztásban lehet a leggyorsabban és leghatékonyabban köveket cipelni a terem egyik végéből a másikba. Abramović a videó végén elárulja, hogy az eredeti 1978-as, Ulay-jal közös performansz alkalmával kiderült, láncban az igazi.

A videó alatti szöveg is elég kínosra sikerült:

Adidas teams with performance art icon Marina Abramović for a collaborative film project celebrating the 2014 FIFA World Cup™ in Brazil.

Én imádom a focit, különösen a világbajnokságokat, de ezt a vb-t ,,ünnepelni” kicsit kínosnak érzem, például ezért vagy mondjuk ezért. Már várom, hogy a 2018-as orosz vagy a 2022-es katari eseményre mivel rukkol elő Abramović.

A JAY Z-vel közös projekt viszont nagyon menő, azt feltétlen folytatni kéne.

jayz-picasso-baby-behind-the-scenes-03_144313865685-jpg_article_gallery_slideshow_v2

Forrás: www.vogue.com